5 tips om net zo stijlvol te zijn als een Italiaan

Frankrijk mag misschien het land van de mode en de haute couture worden genoemd, Italië is zonder enige twijfel het land van de stijl. Hoe slagen Italiaanse mannen en vrouwen van alle leeftijden er nu in om altijd indruk te maken met hun verschijning? Misschien dat een aantal tips jou ook kunnen helpen om zo stijlvol te worden als een Italiaan(se)!

1. Draag je kleding met flair

Iedereen heeft een andere smaak waar het kleding betreft en het is van het grootste belang dat men daar zich ook terdege bewust van is. Kies voor die kleding waarin jij je het beste voelt en waarmee jij goed voor de dag zal komen. Dat is wellicht het grootste geheim van de Italiaanse stijl. Weten dat men de juiste keuze heeft gemaakt en dat ook uitstralen door de flair waarmee men dat draagt.

2. Besteed aandacht aan details

Italiaanse sportploegen hebben altijd al een voorsprong als zij het strijdtoneel betreden. Ze komen overtuigd binnen, omdat ze weten dat ze alles hebben gedaan om er goed uit te zien, ook in sporttenue. Dat betekent bijvoorbeeld aandacht voor de kleurstelling, een bijpassend kapsel en zelfs speciaal geselecteerde sportmaterialen. Zorg ervoor dat je ook de details op elkaar afstemt. Juist de kleine dingen zorgen vaak voor een stijlvol accent. Een mooie handtas kan een prachtige outfit bijvoorbeeld net een beetje extra geven.

3. Ga voor mooie materialen

Bij de Italiaanse stijl hoort het gebruik van materialen die mooi zijn en ook blijven. Kijk naar het straatbeeld in een willekeurige grote Italiaanse stad en je zult meteen onder de indruk raken van het subtiele materiaalgebruik in de kleding en accessoires. Stijlvolle kleding dient tot in de puntjes te worden aangevuld en dat beeld moet vervolmaakt worden. Een paar wollen wanten zijn in de winter misschien wel handig, maar stijlvol zijn ze meestal niet. Kies dan een paar echte Italiaanse handschoenen die helemaal bij een elegante uitstraling passen.

4. Overdaad schaadt

Stijl is geen kwestie van dure kleding en veel accessoires, het is een kwestie van een juiste keuze. Bij een eenvoudig klassiek jurkje hoort ook het gebruik van sieraden en make-up in dezelfde stijl. Italiaanse vrouwen maken vaak indruk door hun outfit eenvoudig te laten lijken, omdat ze in staat zijn om een totaalbeeld te realiseren dat perfect op elkaar is afgestemd. Als jij dit wilt navolgen, ga dan niet voor veel, meer, meest, maar houd het eenvoudig! Overdaad schaadt en dat geldt ook op het gebied van mode.

5. Durf een risico te nemen

Misschien twijfel jij ook wel eens of een outfit wel bij je past, omdat je het misschien net een beetje te opvallend vindt voor jezelf. Een tikje extravagantie maakt echter juist deel uit van de Italiaanse charme. Neem ook eens een risico met je outfit en ga bijvoorbeeld voor kleuren die je anders niet snel zou kiezen. Laat je gerust door anderen adviseren, maar onthoud wel altijd dat jij het met vertrouwen moet kunnen dragen.